Garanția produselor Steiff

Produsele comercializate pe www.steiff.ro, înainte de a fi ambalate, trec printr-un control tehnic al calităţii. Acest fapt elimină posibilitatea de a fi livrate produse cu defecte. Produsele sunt ambalate corespunzător, în folii și cutii speciale. Fiecare produs ediție limitată va cuprinde declaraţia de conformitate şi certificatul de garanţie al produselor.

Conformitatea produselor – se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:

  • corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat pe www.steiff.ro ca model;
  • corespund scopului specific solicitat de către consumator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului la distanţă;
  • corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
  • fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.

Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare consumatorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate.

Instrucţiuni de întreţinere / utilizare / depozitare confecţii textile. Certificat de garanţie 

Vă rugăm să păstraţi factura fiscală şi confirmarea plăţii primită pe mail de la serviciul plăţii electronice în cazul plăţii prin virament bancar, respectiv chitanţa primită de la curier în cazul plăţii în ramburs, pentru a putea face dovada datei cumpărării produsului în cazul unor eventuale reclamaţii de calitate ce pot fi adresate magazinului www.steiff.ro. Certificatul de garanţie asigură clienţilor toate drepturile conferite consumatorilor de legislaţia în vigoare (Legea nr. 449/2003, OG nr. 21/1992 etc).

Termenul de garanţie oferit de către S.C. MAGNA DESIGN S.R.L. clienţilor săi pentru confecţii textile și jucării de pluș sunt de 30 de zile de la data achiziţionării produsului, pentru deficienţe neimputabile consumatorului. Garanţia acoperă lipsa de conformitate existentă la momentul achiziţionării produsului, nefiind acoperită uzura normală a produsului. Garanţia oferită nu afectează drepturile conferite consumatorului de legislaţia în vigoare.

S.C. MAGNA DESIGN S.R.L. oferă modalităţi de asigurare a garanţiei, în funcţie de deficienţă a tipului de produs:

  • Confecții textile: înlocuirea acestuia sau restituirea contravalorii produsului, în condiţiile legislaţiei în vigoare.
  • Jucării din pluș: repararea produsului sau restituirea contravalorii produsului, în condiţiile legislaţiei în vigoare. Măsura reparatorie poate fi stabilită prin negociere comună.

Pentru acordarea garanţiei este necesară respectarea următoarelor instrucţiuni de întreţinere / utilizare / depozitare pentru confecţii textile:

Întreţinere: Nu detaşaţi de pe produs eticheta textilă cu instrucţiunile de întreţinere pe toată durata de viaţă a produsului. Pentru a evita degradarea produsului, a asigura o lungă perioadă de folosire a produsului şi a-i menţine cât mai mult aspectul estetic, respectaţi întocmai instrucţiunile de întreţinere a produsului referitoare la următoarele operaţii: spălare, albire, uscare, călcare şi întreţinere profesională. În cazul în care una dintre operaţiile de întreţinere este interzisă, aplicarea acesteia poate deteriora produsul. Înainte de aplicarea oricărui fel de produs de curăţare sau albire este foarte importantă citirea cu atenţie şi respectarea instrucţiunilor de utilizare recomandate de producătorii acestora.

Utilizare: Produsele fiind confecţionate din materiale textile, evitaţi contactul cu flacăra deschisă, contactul cu obiecte înţepătoare sau tăietoare, apropierea de o sursă puternică de căldură.

Depozitare: După fiecare purtare produsul se păstrează în spaţii urscate, ferite de umezeală. Produsele confecţionate din materiale colorate se păstrează în locuri ferite de lumina directă a soarelui.

Declaraţie de conformitate

Noi, S.C. MAGNA DESIGN S.R.L., cu sediul în București, str. Pictor Constantin D. Stahi nr. 1, parter, cu certificat de înregistrare la ONRC de pe lângă tribunalul București nr. J40 / 5139 / 2018, asigurăm, garantăm şi declarăm pe proprie răspundere, conform prevederilor art. 3 din Hotărârea nr. 1022 / 2002, că , confecțiile textile și jucăriile din pluș de pe factură, la care se referă această declaraţie, nu pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului şi sunt în conformitate cu marcajul CE, Normele ISO 9001 eliberat de TÜV SÜD, iar jucăriile din pluș sunt deţinătoare de premii „spiel gut“ și „ÖKO-TEST“  Germania.